Teknoloji

Togg ve Tesla Adına Açılan Sahte Web Siteleriyle Dolandırıcılık Yapıyorlar

Geçtiğimiz haftalarda hem Türkiye’nin Otomobil İşletme Kümelenmesi (TOGG) kuralı ön siparişleri açtı hem de Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla Türkiye’de ön ödemeli satışlara başladı.

Büyük ilgiyle karşılanan bu iki gelişmenin ardından siber dolandırıcılar, aracısız ön ödeme yaparak çekilişe katılmak veya sipariş vermek için elektrikli otomobil sahibi olmak isteyenlerin de ilgisini çekti.

Bitdefender Antivirus Türkiye distribütörü Laykon Bilişim Operasyon Müdürü Alev Akkoyunlu, araç sahibi olmak isteyen vatandaşları kandırmak için bir dizi dolandırıcılık tekniğinin uygulandığını belirterek, ön ödemeli işlemlerde özellikle geçersiz web sitelerinin kullanıldığını söylüyor ve sizi uyarıyor. resmi ilişkilerden bilgi aldıktan sonra işlemi yaptığınızdan emin olmalısınız.

Geçtiğimiz haftalarda hem Türkiye’nin Otomobil İşletme Kümelenmesi (TOGG) kuralı ön siparişleri açtı hem de Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla Türkiye’de ön ödemeli satışlara başladı. TOGG için çekilişe katılanların sayısı 200 bine ulaşırken, ön ödeme gerektiren çekiliş ve ön sipariş sürecinde siber suçlular vatandaşları kandırmak için bir dizi dolandırıcılık formülü uygulamaya başladı. Bitdefender Antivirus’ün Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Müdürü Alev Akkoyunlu, siber dolandırıcıların orijinal site yerine kendi hesaplarına ön ödeme yapmak için başta fabrikasyon web siteleri olmak üzere SMS, sosyal medya reklamları ve e-postaları kullandıklarını belirtti. dolandırıcılığa karşı uyarır.

Marka İsimleri ve Logolar Kullanıyorlar

Alev Akkoyunlu, siber dolandırıcıların gündemi yeterince takip ederek çok yeterli bir rol oynadığını ve otomobil markalarının isim ve logolarını, sosyal medya reklamlarını kullanarak ön sipariş vermek veya çekilişe katılmak için ödeme yapmak isteyen naif vatandaşları sahte SMS’lerle kandırabildiğini belirtti. , web siteleri ve e-postalar. “Bazı basit kurallara uyarak ve sevdiklerinizi bilgilendirerek bu tür dolandırıcılıkların kurbanı olmaktan kurtulabilirsiniz.” ifadelerde.

Sahte Araba Sitelerinden Dolandırıcılıklardan Nasıl Korunulur?

“Kısa mesajlar, sosyal medya reklamları, sahte web siteleri ve e-postalar kullanarak, siber dolandırıcılar ön siparişler, çekiliş girişleri ve kalan son 10 araba aracılığıyla sizi manipüle ederek sizi aldatmaya çalışıyor.” Alev Akkoyunlu, yaptığı açıklamada, alacağınız aracın web sitesine manuel olarak girerek işlemi yaptığınızdan emin olun uyarısında bulunuyor.

Ancak, yazım hataları, yanlış yazılmış e-posta adresleri ve alan adları ve şüpheli kişiler, bilgisayar korsanlarının kurbanı olmanızı engelleyebilir. Bitdefender Antivirus’ün Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Müdürü Alev Akkoyunlu, internetten ön ödemeli araç siparişi verirken dikkat etmeniz gereken diğer noktaları sıralıyor.

1. Bir SMS’de, sosyal medya reklamında, web sitesinde veya e-postada araba markası logolarının bulunması, bunun yasal olduğu anlamına gelmez.

2. Size PDF veya resmi belge olarak gönderilen bir belgenin görüntüsü, belgenin markadan geldiği anlamına gelmez.

3. Dolandırıcı e-posta sizden mesajı yanıtlamanızı istese bile, kişiyi tanımıyorsanız yanıt vermeyin. Teklif gerçek olamayacak kadar iyiyse ve size sunduğu ödül çabanızdan çok daha büyükse, bu kesinlikle bir kimlik avı e-postasıdır.

4. Birden çok resmi kaynaktan bilgi almaya çalışın ve bilgileri markanın web sitesinde girerek bilgileri kontrol edin.

5. Bu tür saldırılara karşı güvende olmak istiyorsanız, tüm cihazlarınızda sizi kimlik avı dolandırıcılıklarından ve kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilecek bir güvenlik çözümü kullanın.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sarayonu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu